Om meg

Jeg er født i 1982, far til tre jenter, og godt gift. Jeg jobber som fagsjef for helse- og sosialtjenester i Virke ideell og frivillighet, som organiserer ideelle og frivillige virksomheter i Hovedorganisasjonen Virke. Du kan følge arbeidet til Virke ideell og frivillighet på Facebook.

Før jeg begynte i Virke var jeg byrådssekretær for Inga Marte Thorkildsen, mens hun var byråd for eldre, helse og sosiale tjenester. Jeg endte opp der etter å ha vært leder for Oslo SV under kommunevalget i 2015, og var med på å framforhandle plattformen til det rødgrønne byrådet som tok makta i Oslo den høsten.

Jeg har også vært stipendiat ved Universitetet i Oslo og jobba i Helsedirektoratet, samt ved Mediq apotek. Da jeg var ansatt ved Universitetet i Oslo. satt jeg to perioder i styret til Norsk tjenestemannslags UiO-forening. Jeg var leder for Fredsinitativet i 2009-2010, og har vært medlem av Attacs medisingruppe.

Jeg er interessert i norsk og internasjonal politikk, med særlig vekt på velferds- og utjevningspolitikk og kunnskapspolitikk. Jeg er oppvokst i Groruddalen og bor for tida på Marienlyst. På bloggen skriver jeg som regel mine helt personlige meninger, og prøver å gjøre det tydelig hvor jeg henter opplysninger fra, og referere til partiets og organisasjonenes standpunkter der jeg forsøker å fremme dem.

Legg gjerne igjen en kommentar på innleggene du ser her. Jeg setter pris på nye fakta og perspektiver, sjølsagt også om du er uenig med meg. Jeg redigerer bloggen etter «ikke-i-min-stue»-prinsippet. Det betyr at hvis du skriver noe som du ikke ville ha sagt ansikt til ansikt med meg i en vanlig samtale i stua mi, er det ditt eget problem om det blir sletta. Men det burde jo ikke være så vanskelig å unngå…

Det er mulig å få tak i meg på e-post: benjamil {alfakrøll} gmail.com og telefon: 91 31 45 85

6 kommentarer til «Om meg»

  1. Alle kan ikke bo i sentrala Oslo Benjamin! Med tanke på problemer som sentrala Oslo allerede har så er det vel helt på sin plass å planlegge i ytterområder..?, ikke minst med tanke på trafikk og forurensning som ikke akkurat blir bedre i byen, det blir verre og verre. Et eksempel på dårlige politiske beslutt er å flytte inn alle elever fra ungdomsskoler og videregående inn i sentrum, er ikke kollektivtrafikken begrenset mht kapasitet siden før?, nå skal alle over 13 år stå enda mer trangt i bussen eller T-banen. Et problem med mange er at Oslo vest, ikke minst Frogner fremstår som det eneste alternativet for å bo i Oslo. Nyrike, gammel eller ung skal ta del og bo mitt i «der det skjer», studenter skal leie bolig i umiddelbar nærhet av skoler og puber, ikke mange av de tenker tanken på at det finnes sentrumnære områder i nord og øst. Det går å leve et fullverdig liv 10min unna, har selv bott rett nede i Parkveien tidligere men savner det ikke noe særlig. Du som sitter med i disse politiske prosesserne burde hellre prate varmt om hvordan ytterområder som kanskje trenger et løft også får det. Det må finnes store muligheter for å få til attraktive steder å bo på for folk.

    H,
    Anders

    1. Hei, Anders! Jeg mener heller ikke at alle skal bo i det sentrale Oslo, jeg mener at vi må utnytte plassen i det sentrale Oslo bedre, når det først er så mange som vil bo der. Det er beregna at 200 000 vil flytte til Oslo i løpet av 20 år, så det må fortettes en del uansett – sjøl om vi hadde funnet tiltak som halverte flyttestrømmen måtte vi det.

      Du er inne på noe viktig når du trekker fram dette med at alle absolutt må inn til sentrum. Jeg har i utgangspunktet mer tro på ei byutvikling som gjør at flest mulig i byene får anledning til å leve livene sine innafor en liten radius. Da må vi ha blanda bebyggelse framfor reine bolig- og kontorstrøk.

      Det som uansett er klart, er at det er lite lurt å bygge kjempetett i noen deler av byen og nærmest landlig 5 minutter fra sentrum, midt mellom alle T-banelinjene og de største arbeidsplassene i byen.

  2. Hei.oppdaget foto som jeg tok av Harald U.lied som var en moderat høyre mann. Han var aldri i el salvador. Bildet jeg tok er fra utenrikskomiteens tur til Nicaragua i 1984. Han møtte i likhet med resten av komiteen revolusjonære representanter for sandinistene. Det var i en slik sammenheng bildet ble tatt. Kanskje du bør holde deg til farmasi. Journalistikk består av litt research før man drar de store linjene. Makan…

    1. Hei

      Her har det nok gått for fort i svingene. Saken jeg i første omgang fant bildet i tilknytning til, handlet om at en tillatelse Høyres ledelse hadde gitt Lied til å reise til El Salvador som valgobservatør blei trukket tilbake da den blei politisk pinlig for regjeringa. Saken jeg opprinnelig fant fram til bildet på grunnlag av (Aftenposten 22. mars 1984) inneholdt bl.a. følgende passasje:

      Stortingsrepresentant Harald U. Lied fra Høyre skal delta som observatør ved valget i El Salvador i helgen til tross for at Regjeringen har avslått å sende offisielle norske representanter dit, melder Vårt Land. Lied er medlem av utenrikskomiteen i Stortinget, og regnes for en av de fremste utenrikspolitiske talsmenn for det største regjeringspartiet.
      Lieds beslutning om å reise til valget, betyr i praksis at han trosser sin egen regjerings offisielle politiske holdning til det omstridte valget, skriver avisen.

      Når det er sagt, burde jeg sjølsagt ha fanga opp at konteksten var en annen og at fotoet av Lied var et arkivfoto som ikke var tatt i forbindelse med støtte til valget i El Salvador. Det beklager jeg. Jeg skal rette opp teksten i bloggen som følge av dette.

Legg inn en kommentar