Gå og vogg, Jakobsen

Henrik Steffens-professor ved Humboldt-universitetet i Berlin, Kjetil Jakobsen har skrevet et innlegg som har høsta rosende omtale på Twitter i dag, «Hvor kommer hånfliret fra?» Jeg blei mildt forbanna. I mangel på et bedre uttrykk vil jeg kalle innlegget hans for blåskvetting: Jakobsen har fra sitt lønnkammer i Berlin funnet det for godt å gi den norske «skravleklassen», i andre ordedrag omtalt som «skrotvenstre» og «ytre høyre», ei lekse om å hate arbeiderklassen.

Jeg kunne besinna meg og skrevet dette innlegget med et nøkternt språk. Jeg merker meg likevel at Jakobsen er raus nok til å ile til forsvar for en keitete, «hederlig kar» av en sveisersønn, og gjøre et nummer ut av klassebakgrunnen hans på tross av at han har vært ungdomspartileder, partileder, statsminister, utenriksminister og stortingspresident og i dag har ei av Europas mest prestisjetunge stillinger. Da bærer han sikkert også over med at en sønn av en elektriker som er oppvokst i Groruddalen faller tilbake på ei stereotyp utskjelling sjøl om han har noen vekttall og politiske småverv. Så gå og vogg, Jakobsen

Jeg er, som sagt, mildt forbanna. For dette er så perspektivløst.

Forfatter: Benjamin

Trebarnspappa fra Oslo med røtter på Vestlandet. Farmasøyt. Prøver å forske. SVer.