Krisestemning i Frp

Bare få dager før valget er det fullstendig kaos på borgerlig side. Hvem vet hva slags økonomisk politikk et borgerlig flertall kan medføre?

Du vet det er krisestemning i Frp når de børster støv av Carl I. Hagen (1a, 1b). Gårsdagens klinsj mellom Høyre- og Frp-politikere (2) kommer på toppen av en valgkamp der Høyre gjentatte ganger har distansert seg fra Frp (3, 4, 5). Årsaken er todelt: For det første har Høyre innsett at alternativet til en tydelig profil mot Frp er at deres egne velgere går til det tydeligste alternativet. Partiet er nok grundig lei av at Frp i valgkampen konsekvent velger å overse kravene Høyre har stilt til en felles regjering (6). For det andre har Frp undervurdert konsekvensene av å brette ut de virkelighetsfjerne målene sine i 100-dagersprogrammet. Det er helt åpenbart at Frps økonomiske politikk er uansvarlig (7), og det siste vi trenger i en situasjon der landet med en finansminister fra SV høster internasjonal anerkjennelse for måten krisen håndteres på (8, 9).

Bare noen få dager før valget er det tydelig at det ikke finnes noe styringsdyktig alternativ på den borgerlige siden. Konsekvensene av et borgerlig flertall etter valget kan i verste fall bli handlingslammelse i den økonomiske politikken. Det er en sjanse Norge ikke kan ta. Fire nye år med den rød-grønne regjeringa er det eneste troverdige alternativet. Stem SV!

Forfatter: Benjamin

Trebarnspappa fra Oslo med røtter på Vestlandet. Farmasøyt. Prøver å forske. SVer.

3 kommentarer til «Krisestemning i Frp»

 1. Det er riktig at Norge har fått anerkjennelse for sin håndtering av finanskrisen. Men mener du å påstå det er SV som har stått i spissen for dette?
  Jeg må bare si at det er litt latterlig å ha ei finansminister som ikke har noen som helst bakgrunn innen økonomi! (ja, jeg har sett utdannelsen hennes)
  Det er greit at hun har mange rådgivere rundt seg, men hvorfor får henne æren???

  Og hvordan kan du påstå at Frp’s 100 dagers forslag er uansvarlig og virklighetsfjernt?
  Alle må ha et mål. Jeg har lest dette programmet og er enig i 90% som står der. Den eneste grunnen til at Frp ikke får gjennomført dette vil bli fordi opposisjonen kommer til å motarbeide dem hele tiden.
  Og til slutt.
  Både Hagen og Jensen er utdannet innen økonomi.
  Så at SV’ere står på valgkampen og sier til dem at de ikke har greie på det, det er vel litt drøyt?

  1. En ting er utdanning. Noe annet er praksis. Kristin har (forsåvidt i likhet med Siv Jensen) lang er faring fra Stortingets finanskomite. Problemet er bare at Frperne synes å ha glemt alt de har lært om makroøkonomisk teori i håp om å vinne velgere på populistiske løfter de ikke har noen mulighet til å betale for. Det er det som er uansvarlig og virkelighetsfjernt. Har det slått deg at resten av Stortinget er uenig fordi de forstår akkurat det?

   1. Flertallet av Stortinget er uenige fordi de får råd om å være det. Siden du først snakker om utdanning og kompetanse, så kan jeg forsikre deg om at et midretall av de som sitter i Stortinget har god nok økonomisk kompetanse til å uttale seg uten først å snakke med sine rådgivere.
    Problemet til FRP er at de «VET» bedre enn det store flertall av økonomer hva som er forsvarlig styring. De kunne lært litt av Høyre her.
    På den andre siden kan vi si at venstresiden i politikken velger å ignorere det at skatteinntektene kan øke selv om man velger å senke skattene. Og når jeg sier ingorere dette er det fordi jeg vet at også disse partiene har dyktige økonomer som har kunnskap nok til å vite dette (Stoltenberg er en av disse)

Det er stengt for kommentarer.