Hagens maktesløse angrep

Stein Erik Hagen beviser nok en gang sin uforstand ved å prøve å gjøre seg selv til offer i skattedebatten.

Stein Erik Hagen, også kjent som Rimi-Hagen, forsøker maktesløst å slå tilbake mot Kristin Halvorsen i utspill hos Dagbladet og E24. Hagen påstår at Halvorsen har beskyldt ham for lovbrudd i og med at hun har anklaget ham for å stikke av fra regninga. Hans Geelmuyden, medeier i markedsføringsbyrået Geelmuyden Kiese, har tidligere slaktet Hagens PR-rådgivere og vil med dette utspillet utvilsomt få mer vann på mølla. Stein Erik Hagen er en av Norges desidert rikeste menn, og betaler nesten ikke skatt i det hele tatt, bortsett fra formueskatten. Gjennom en utspekulert organisering av familieformuen har han likevel sikret seg full kontroll over familiens selskaper på en måte som gjør at den erkerike familiens formueskatt vil bli minimal etter at barna flytter til Sveits. Hagen har i tillegg bidratt med 2 millioner kroner til Fremskrittspartiets valgkamp, i håp om at formueskatten skal bli fjernet, slik at han ikke må betale skatt i det hele tatt.

Måten Hagens utflagging av store norske verdier, skapt av arbeidstakere i hans selskaper, er planlagt på, levner ingen tvil om at det dreier seg om en gjennomtenkt plan for å unngå norsk skattelovgivning. Selv om det ikke er straffbart, er det ikke uten grunn at Kristin Halvorsen sammenligner dette med å stikke av fra regninga: Etter å ha nytt godt av et samfunn som har gitt Hagen selv gratis utdanning, og hans selskaper stabile driftsvilkår, offentlige sykelønnsordninger og velutdanna arbeidskraft, prøver Hagen og hans familie så godt de kan å unngå å bidra med én eneste krone til fellesskapet og velferdsstaten. Hagen har nytt godt av velferdssamfunnet, men ønsker ikke å bidra til å opprettholde det. Hvis staten var et koldtbord, er det ikke urimelig å si at han forsyner seg grovt, men prøver å forlate selskapet før regninga er oppgjort. Hva slags rådgivere som har fått ham til å gå ut i media og hevde noe annet, for ikke å snakke om å hevde at folk som er uenige med ham ikke vet hva de snakker om, er en gåte for meg – og sannsynligvis de fleste andre. Når han har gått ut offentlig med sin støtte til et parti som vil gjøre landet til et paradis for de aller rikeste og avspise vanlige folk med smuler, får han jaggu tåle å høre motforestillingene mot det han driver med!

Forfatter: Benjamin

Trebarnspappa fra Oslo med røtter på Vestlandet. Farmasøyt. Prøver å forske. SVer.

10 kommentarer til «Hagens maktesløse angrep»

  1. Sånn er det når folk trur dei har tjent alle pengene med hardt arbeid, og ikkje sidan konjunkturene berre peika oppover. No når det er litt verre, tar dei pengane og stikker! Håper det er ingen som trur på Hagen og hans propaganda. Det er åpentlyst feil!

  2. Nå maa dette skriveriet fra STEIN ERIK HAGEN stoppes… jeg blir totalt kvalm av den fyren..

  3. Hagen er vel ikke maktesløs, han gjennomfører kun det han tror er bra for sin avkastning og så vidt jeg vet flytter han ingen penger. Derimot drar døtrene til alpelandet Sveits. Godt valg, jeg har selv bodd en periode av mitt liv i Zürich, nyttig for både karriere og privatøkonomi.
    Kristin H er derimot maktesløs. Hun har selvfølgelig ingen kontroll på Hagenfamiliens formue og investeringer (skulle bare mangle) og «forstår det ikke, stakkar».

  4. Kristin Halvorsen må gi Stein Erik Hagen fred.
    Han er ikke Norges eneste milliader.
    Virker som Halvorsen tror det.

    JILL

    1. Har du lest artikkelen? Det er jo Hagen som angriper Halvorsen, han ber jo selv om mer bråk!

  5. Jeg tror nok mange deler vårt syn, Benjamin, og mens Hagen muligens kunne ses på som en lykkesmed og et forbilde tidligere, er han for de aller fleste redusert til noe de ikke ønsker å identifisere seg med. Jeg har for min del avskrevet ham for flere uker siden.

    Jeg blir imidlertid oppgitt over måten Dagbladet publiserer artikkelen – hvordan de lar ham komme til orde. «- Å stikke fra regningen er ulovlig. Så da burde hun jo anmelde meg. Jeg venter på det. Men hun vet jo ikke hva hun snakker om, stakkar.» er kun usle virkemidler uten meningsinnhold. Det er nesten umulig å svare på, og virker nok styrkende på en viss gruppe velgere.

    Jeg blir daglig matt over medias degenererende effekt på politikken.

    1. Helt enig. Dette er jo egentlig bare drittslenging, det er merkelig at de lar ham komme til orde. På den andre sida blir det jo ganske tydelig hvor virkelighetsfjern han faktisk er… 🙂

  6. Synes Mille Marie bør trå til å hjelpe mannen sin i en slik nødsituasjon han er kommet opp i.
    Hvorfor ikke låne av minnefondet som ble opprettet til bryllupet og la mannen komme over kneiken!

  7. Hagens uttalelse om finansministeren er et typisk eksempel på hersketeknikk. Men han ber selv om den oppmerksomheten han blir til del i media, ettersom han stadig uttaler seg om både det ene og det andre. Hvorfor holder han ikke bare kjeft hvis han vil unngå oppmerksomhet? Dersom han bare hadde flyttet døtrene sine til Sveits uten å fortelle det til noen, så hadde det forblitt en privatsak. Men Hagen er en typisk maktperson, som vil at andre skal høre på det han har å si. Det er ikke nok for ham å være styrtrik, han vil også ha makt og innflytelse.
    Det er uansett kvalmende at en mann som er god for flere milliarder, ikke skulle kunne betale noen millioner i formuskatt. Hva skal han med alle disse pengene uansett? Han kan jo umulig klare å bruke opp alt sammen, selv med hele familiens hjelp… Og ikke kan han ta det med seg heller. Igrunnen er alle han uttalelse til media bare pinlige og flaue.

Det er stengt for kommentarer.