Nok en gang plaprer Ap etter Frp

Det Ap-styrte Arbeids- og inkluderingsdepartementet fortsetter appeasement-politikken (1) overfor Frps uansvarlige og internasjonalt fordømte(2) flyktninge- og beskyttelsespolitikk. Ved å gjøre det vanskeligere å få familiegjenforening for dem som kan dokumentere beskyttelsesbehov håper de at det skal bli færre som ikke trenger beskyttelse.

Hva slags logikk er egentlig dette? De som innvilges asyl kan dokumentere at liv, helse eller frihet står i fare dersom de fortsette å oppholde seg i hjemlandet. Ville det være rimelig å gjøre det kjipere å ha voldsalarm for å unngå grunnløse søknader om voldsalarm? Aps glideflukt mot Frp i innvandringsspørsmål er pinlig (se redegjørelse for SVs dissens i regjeringa). Sett i forhold til hvor rikt dette landet er ligger vi langt bak mange andre land (3) når det gjelder innsatsen for å gi dem som ikke lenger har andre alternativer enn å forlate hjemlandet et verdig liv.

De fleste asylsøkere kommer fra Irak og Afghanistan. Arbeiderpartiet er regjeringas garantist for at Norge skal fortsette å bidra til å destabilisere Afghanistan. Frp var sammen med Høyre de eneste partiene som aktivt ivret for at Norge skulle bidra til å skape dagens katastrofe i Irak (4, 5). Det er vanskelig å se ansvarlighet og sammenhengen i politikken deres: den ene hånda ser ikke hva den andre gjør…

Forfatter: Benjamin

Trebarnspappa fra Oslo med røtter på Vestlandet. Farmasøyt. Prøver å forske. SVer.